Κόσμος|16.10.2024 23:40
ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε απόψε (16/10) με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αντικείμενο τις προσπάθειες αύξησης της βοήθειας προς το Κίεβο.
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει βλήματα αέρος-εδάφους, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλον εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας.
Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ. Νωρίτερα σήμερα παρουσίασε το «σχέδιο νίκης» του και ζήτησε από τους συμμάχους του να τον στηρίξουν σε αυτήν την προσπάθειά του να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εντός του επόμενου έτους.
Διαβάστε ακόμη
- Τα τρία «στοιχήματα» της κυβέρνησης στη φετινή ΔΕΘ - Έρχονται μέτρα σε δόσεις
- ΑΤ Μάνδρας: Το βαρύ ιστορικό του 31χρονου - Απόπειρα αυτοκτονίας, αεροβόλο και απειλές με μαχαίρι
- Δείχνουν ομόφυλα ζευγάρια τα βιβλία του Δημοτικού; Η απάντηση του εκδοτικού οίκου στις αντιδράσεις
- Δεύτερος ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες με 8.40μ