Τουρκία: Η ασφαλτόστρωση της Στρογγύλης… ξυπνά πάλι τις τουρκικές ενστάσεις
Μαρία ΖαχαράκηΗ πρόσφατη ελληνική πρωτοβουλία ασφαλτόστρωσης στη βραχονησίδα Στρογγύλη, πλησίον του Καστελόριζου δεν έμεινε ασχολίαστη από τα τουρκικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντάς την ως «κίνηση που θα προκαλέσει ένταση».
Η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού υποστηρίζει πως η Στρογγύλη, όπως και η Ρω, υποτίθεται ότι δεν επιτρέπεται να δέχεται παρεμβάσεις.
Στο ρεπορτάζ της, η Σοζτζού υποστηρίζει πως, μετά την κατασκευή προβλήτας στη Ρω, η ελληνική πλευρά μεταφέρει τώρα μηχανήματα στη Στρογγύλη για να δημιουργήσει έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο ως την κορυφή της βραχονησίδας.
Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, οι μικρές νησίδες της περιοχής θα έπρεπε να παραμένουν «ανοχύρωτες», επισημαίνοντας ότι αυτές οι επεμβάσεις παραβιάζουν τους κανόνες της συνθήκης.
- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
- Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
- Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
- Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα