Ιταλία: Την ερχόμενη εβδομάδα ξαναρχίζει η μεταφορά μεταναστών στα κλειστά κέντρα στην Αλβανία
NewsroomTην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξαναρχίσει η μεταφορά μεταναστών στα δυο κλειστά κέντρα που η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει στη βόρεια Αλβανία.
Πιθανότατα την Δευτέρα, το πλοίο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, Libra, αναμένεται να κατευθυνθεί νότια της Λαμπεντούζα, σε διεθνή χωρικά ύδατα, για να περισυλλέξει μετανάστες οι οποίοι (αν κριθεί ότι, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο προέρχονται από ασφαλείς χώρες) θα μεταφερθούν στα κλειστά κέντρα του Γκιαντέρ και του Σενγκίν.
Στόχος να μεταφερθούν 60-70 μετανάστες
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πήγες του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών ανέφεραν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για μεταφορά τουλάχιστον 60 με 70 μεταναστών.
Υπενθυμίζεται ότι στα δύο συγκεκριμένα κέντρα, στη φάση αυτή δεν υπάρχουν αιτούντες άσυλο, μετά από άρνηση του δικαστηρίου της Ρώμης να επικυρώσει την υποχρεωτική παραμονή 12 ανθρώπων, προερχόμενων από την Αίγυπτο και το Μπανγκλαντές.
Η διαμάχη εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας επί του όλου θέματος, στην Ιταλία, αναμένεται να συνεχιστεί. Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής της Μπολώνια προσέφυγε στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αίτημα να αποφανθεί αν το τελευταίο νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης Μελόνι για τος λεγόμενες ασφαλείς χώρες, είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
- Σαν σκηνικό ταινίας: Καρέ καρέ η μεταφορά των επιβατών του MV Hondius μετά τα κρούσματα χανταϊού
- «Ήταν ένα τρομερά πολυτελές ξενοδοχείο»: Τι λέει ο τουρίστας που πήρε αποζημίωση επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω
- Metallica στο ΟΑΚΑ: Πέρασαν 20 χρόνια για να σβήσω τη «ρετσινιά» - Η νύχτα που δεν χωρούσε πουθενά
- Τρομακτικό βίντεο: Φορτηγό πέφτει πάνω σε σχολικό λεωφορείο λίγο πριν επιβιβαστεί μαθητής