Εκλογές ΗΠΑ 2024: Το OPEN στην Ουάσιγκτον - «Φρούριο» λίγες ώρες πριν τις κάλπες - Υψώθηκε φράχτης
NewsroomΣε φρούριο έχει μετατραπεί η Ουάσιγκτον λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, που θα αναδείξουν τον νέο ή τη νέα πρόεδρο των ΗΠΑ.
Το OPEN και η Εύα Αντωνοπούλου βρέθηκαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ λίγο πριν τις εκλογές και κατέγραψαν τις προετοιμασίες. Όπως φαίνεται στα πλάνα πολλά κτίρια θωρακίστηκαν με ξύλινες κατασκευές.
Μπροστά από τον Λευκό Οίκο, όπου βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν και το Καπιτώλιο, έχουν ανυψωθεί δύο μεταλλικοί φράχτες, που θα εμποδίσουν τυχόν διαδηλωτές να μπουν μέσα. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε η αστυνομική παρουσία γύρω από την κατοικία της Κάμαλα Χάρις.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Washington Post, οι αμερικανικές Αρχές έχουν σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας ώστε να βάλουν ανάχωμα σε βίαια επεισόδια και άλλα σενάρια έκρυθμων καταστάσεων την ημέρα των εκλογών και ενδεχομένως των ημερών που θα ακολουθήσουν.
Στα σχέδια περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών σε κρίσιμες υποδομές και κυβερνητικά κτίρια, καθώς και η επιτήρηση της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια