Επεισόδια στο Άμστερνταμ: Είχαν προειδοποιήσει οι ισραηλινοί την ολλανδική κυβέρνηση;
NewsroomΗ ολλανδική κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο να μην έλαβε υπόψη προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ για τα γεγονότα το βράδυ της Πέμπτης, τις άγριες συμπλοκές δηλαδή μεταξύ πολιτών και οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ, έπειτα από αντιαραβικά συνθήματα και έκτροπα, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ βαν Βιλ σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο.
«Εξακολουθεί να εξελίσσεται έρευνα σχετικά με πιθανά προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ», ανέφερε ο Βαν Βιλ στην επιστολή του αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι πήραν εξιτήριο την Παρασκευή.
Η αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι τέσσερα άτομα παρέμειναν υπό κράτηση από τα 63 που προσήχθησαν.
«Η Εισαγγελία έχει δηλώσει ότι στοχεύει στην εφαρμογή της ταχείας απονομής δικαιοσύνης όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Βαν Βιλ, προσθέτοντας ότι αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» η ταυτοποίηση κάθε υπόπτου. Είπε, ακόμα, ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης αν οι επιθέσεις ήταν οργανωμένες, με αντισημιτικό κίνητρο.
Οι αρχές του Άμστερνταμ απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η κυβέρνηση έδωσε στην αστυνομία έκτακτες εξουσίες ως απάντηση στις ταραχές.
- Τι λέει η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι αιχμηρές αναφορές Μητσοτάκη και η σύγκρουση με την αντιπολίτευση
- «Σταθερή η κατάσταση της 7χρονης» που σώθηκε από το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική - Τι λέει στο ethnos.gr ο Γιαννάκος
- Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου για το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική με τους τρεις νεκρούς - Πώς έγινε το δυστύχημα
- Δεσμεύσεις για λύση εντός 15 ημερών για τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία – Στον αέρα ακόμη 43.500 δικαιούχοι