Κόσμος|08.11.2018 18:12

Στα χέρια των ισπανικών αρχών επίδοξος δολοφόνος του Σάντσεθ

Newsroom

Οι Ισπανικές αρχές ασφαλείας απέτρεψαν τη δολοφονία του Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές ασφαλείας πρόκειται για τον 63χρονο Μανουέλ Μουρίγιο, ο οποίος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο και εργαζόταν σε εταιρεία security.

«Ένας άνδρας ο οποίος διατεινόταν ότι θα σκότωνε τον πρόεδρο της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ συνελήφθη στην Τεράσα, ο οποίος είχε ένα οπλοστάσιο στην κατοικία του, βρίσκεται ήδη στη φυλακή», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η καταλανική αστυνομία Mossos d'Esquadra, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο μια πληροφορία της εφημερίδας Publico.

Η σύλληψη έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου ενώ εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε πως ο επίδοξος δολοφόνος «είναι έμπειρος στη χρήση μακρύκανων όπλων σκοποβολής. Έχει μιλήσει σε ομάδες στο WhatsApp για την πρόθεσή του να επιτεθεί στον Pedro Sanchez», «Στο σπίτι του βρέθηκαν 16 μακρύκανα όπλα και 16 καραμπίνες. Μετά την εμφάνισή του σε δικαστήριο οδηγήθηκε σε φυλακή» πρόσθεσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 63χρονος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκταφή του δικτάτορα Φράνκο, από το Μαυσωλείο των Πεσόντων που βρίσκεται κοντά στη Μαδρίτη.

Πέδρο ΣάντσεθΦράνκοΙσπανία