Ιταλία: Εργαζόμενος σε κέντρο πυρηνικής έρευνας κοντά στη Ρώμη μολύνθηκε από πλουτώνιο
NewsroomΈνας άνδρας ο οποίος εργάζεται σε κέντρο έρευνας για την πυρηνική ενέργεια, λίγο έξω από τη Ρώμη, φέρεται να μολύνθηκε από πλουτώνιο. Στο τέλος του ωραρίου εργασίας του, ο εργαζόμενος υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο πλουτωνίου στα ενδύματά του ήταν κατά χίλιες μονάδες υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.
Διεξάγονται περαιτέρω έρευνες
Στην είδηση αυτή αναφέρεται το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας, τα οποία προσθέτουν ότι διεξάγονται περαιτέρω έρευνες. Η μόλυνση με το ραδιενεργό αυτό υλικό είναι πιθανό να συνέβη πριν από τέσσερις ημέρες και, όπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιες αρχές συνέλεξαν αμέσως πληροφορίες από τους υπεύθυνους της μονάδας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η υγεία του εργαζόμενου δεν φέρεται να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και προστασίας του προσωπικού.
- Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
- Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
- Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
- Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια