Νορβηγία: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του ακροδεξιού εξτρεμιστή Άντερς Μπρέιβικ
NewsroomΈνα νορβηγικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα πως ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δεν θα αποφυλακιστεί νωρίτερα, απορρίπτοντας ένα νέο αίτημα του ακροδεξιού εξτρεμιστή που σκότωσε 77 ανθρώπους στη χειρότερη κτηνωδία σε συνθήκες ειρήνης στη σκανδιναβική χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NTB, επικαλούμενο την απόφαση.
Νεοναζιστικό μίσος
Την 22α Ιουλίου του 2011, ο αντιμουσουλμάνος νεοναζί σκότωσε οκτώ ανθρώπους με την έκρηξη μιας βόμβας σε ένα αυτοκίνητο στο Όσλο και κατόπιν πυροβόλησε και σκότωσε άλλους 69 ανθρώπους, οι περισσότεροι έφηβοι, σε μία κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.
Ο δικηγόρος του είπε στο ΝΤΒ ότι ο Μπρέιβικ θα εφεσιβάλει την απόφαση.
Το δικαστήριο εξέτασε το αίτημα του Μπρέιβικ για αποφυλάκιση υπό όρους, το δεύτερο που είχε καταθέσει, τον Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, εκείνος είπε ότι οι επιθέσεις ήταν «αναγκαίες».
Ο 45χρονος έχει εκτίσει 13 χρόνια εκ των συνολικά 21 της ποινής του, τη μέγιστη τιμωρία για αυτού του είδους τα εγκλήματα, η οποία μπορεί να παραταθεί για όσο διάστημα εκείνος θεωρείται απειλή για την κοινωνία. Μπορεί να καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση έναν χρόνο έπειτα από κάθε απόρριψη.
- «Έκαναν το παιδί μου ATM, είναι κρίμα»: Μητέρα 12χρονου με λευχαιμία περιγράφει τη δράση της ΜΚΟ με τις απάτες
- Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλω να πάρω κανενός το σπίτι» - Η μάχη της 92χρονης με 87% αναπηρία ενάντια στην έξωση
- «Θα σκέφτονται διπλά πριν σηκώσουν το γκλομπ»: Η δικαίωση και το μήνυμα του Γιάννη Μάγγου για τον γιο του, Βασίλη
- Χάιντι Κλουμ: Ντύθηκε γιγαντιαίο κομμένο χέρι για το Halloween, με κόκκινα νύχια και αίματα