Νέα θηριωδία στη Γάζα: Ξέσπασε φωτιά σε σκηνές εκτοπισμένων από ισραηλινό πλήγμα - Τουλάχιστον 20 νεκροί
NewsroomΤουλάχιστον 20 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης σε «καταυλισμό εκτοπισμένων» στην περιοχή Αλ Μαουάσι, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Οι φωτιά επεκτάθηκε στις σκηνές
Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του θύλακα, έκανε λόγο για τουλάχιστον «20 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά» και «δεκάδες τραυματίες» ύστερα από ισραηλινό πλήγμα σε «καταυλισμό εκτοπισμένων» στην περιοχή Αλ Μαουάσι – δυτικά της Χαν Γιούνις – το οποίο προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφεραν ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε εξαπλώθηκε σε σκηνές που είχαν στήσει οικογένειες εκτοπισμένων, σύμφωνα με μαρτυρίες.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις αναφορές για το συγκεκριμένο πλήγμα.
Ο απολογισμός των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα έχει ξεπεράσει τους 44.500.
- Σε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων η Ελλάδα: Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου - Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και ένταση στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
- «Εξοικονομώ 2025»: Ξεκινά με υψηλό αριθμό υπαγωγών η υλοποίηση του προγράμματος - Παράταση για τις δανειακές συμβάσεις
- Συνελήφθη γνωστός DJ στην Αθήνα με μεγάλη «αποθήκη» ναρκωτικών – Τι έδειξαν οι έρευνες της Αστυνομίας
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών