Κόσμος
|
09.12.2024 17:25
Ουρές στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία: Εκατοντάδες πρόσφυγες γυρίζουν στα σπίτια τους
Μαρία ΖαχαράκηΕκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη συνοριακή πύλη Τζιλβέγκιοζού, στην περιοχή Ρεϊχανλί της Αντιόχειας, στα τουρκο-συριακά σύνορα, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές για να περάσουν στη Συρία.
Χρονοβόρα η διαδικασία για τη διέλευση των συνόρων
Η κατάσταση απαιτεί αυξημένα μέτρα ελέγχου, με τις τουρκικές Αρχές να έχουν στήσει σημεία ελέγχου 5 χιλιόμετρα πριν από τη συνοριακή διάβαση, όπου πραγματοποιούνται οι πρώτοι έλεγχοι, και όσοι πληρούν τα κριτήρια προωθούνται προς την πύλη για τη διαδικασία επαναπατρισμού.
Ωστόσο, οι διαδικασίες διέλευσης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, γεγονός που προκαλεί συμφόρηση.
Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες θέλουν να κατευθυνθούν προς το Χαλέπι μέχρι και τη Δαμασκό.
Διαβάστε ακόμη
- Στην Τρύπα της Αράχνης κρυβόταν ένας καταζητούμενος δολοφόνος, ο Σαντάμ Χουσεΐν – Οι Αμερικανοί τον ξετρύπωσαν!
- Ανδρέας Ξανθός στο ethnos.gr: Το «κόκκινο νήμα» στην υγεία, το νέο «παράθυρο ευκαιρίας» για την Αριστερά και ο Τσίπρας
- Τρία τουρκικά πλοία «χτυπήθηκαν» από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Στο φως αποκαλυπτικά βίντεο
- Η κακοκαιρία Byron «βούλιαξε» τη Γάζα: Τουλάχιστον 16 νεκροί - Εφιαλτικές εικόνες