Κόσμος|16.12.2024 08:54
Σκοτώθηκε εικονολήπτης του Al Jazeera - «Ήταν μέλος της Islamic Jihad», λένε οι IDF
NewsroomΕικονολήπτης του Al Jazeera σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.
Ο 39χρονος Ahmad Baker Al-Louh σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε τη διάσωση οικογένειας, που είχε τραυματιστεί σε βομβαρδισμό, στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Nuseirat.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), χωρίς να προσκομίσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο, υποστήριξαν ότι ο Ahmad Baker Al-Louh ήταν μέλος της οργάνωσης Islamic Jihad κι ότι οι λεγόμενοι «τρομοκράτες» κατέστρωναν «τρομοκρατικές ενέργειες» στο κτίριο, που χτυπήθηκε.
Με πάνω από 196 δημοσιογράφους νεκρούς, ο πόλεμος στη Γάζα είναι ο θανατηφόρος για τους δημοσιογράφους τα τελευταία 30χρονια. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι στοχεύουν δημοσιογράφους.
Διαβάστε ακόμη
- Εφιαλτικές προβλέψεις: Χωρίς άμεση δράση, οι πυρκαγιές στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 39% στο καλύτερο δυνατό κλιματικό σενάριο
- Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ακυρώνει τις συναυλίες του για λόγους υγείας
- Διπλή ζωή: Η περίεργη ιστορία του αγοριού που ισχυριζόταν ότι είναι μετενσάρκωση ενός γκάνγκστερ που δολοφονήθηκε
- Η εκδίκηση του καλαμαριού: Πώς 20 τόνοι ψαριού «ξεχύθηκαν» στους δρόμους του Ρόντ Άιλαντ