Ζελένσκι: Δεν μπορούμε να ανακτήσουμε όλα τα εδάφη μας από τη Ρωσία
NewsroomΗ Ουκρανία δεν έχει αυτή τη στιγμή τη στρατιωτική δύναμη για να ανακτήσει όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε συνέντευξή στην Le Parisien, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
«Η Ρωσία ελέγχει πραγματικά μέρος της επικράτειάς μας σήμερα»
Πρόσθεσε όμως ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ότι τα εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα ανήκουν στη Ρωσία.
«Νομικά, δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε τα εδάφη μας. Αυτό απαγορεύεται από το σύνταγμα. Αλλά ας μην λέμε τόσο μεγάλα λόγια. Η Ρωσία ελέγχει πραγματικά μέρος της επικράτειάς μας σήμερα», είπε ο Ζελένσκι σύμφωνα με το Politico.
«Αν σήμερα δεν έχουμε τη δύναμη να ξανακερδίσουμε όλη την επικράτειά μας, ίσως η Δύση βρει τη δύναμη να βάλει τον Πούτιν στη θέση του… στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αντιμετωπίσει διπλωματικά αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε για μία ακόμη φορά το… παράπονό του, ότι η Ουκρανία θα βρισκόταν σε διαφορετική κατάσταση σήμερα αν η Δύση είχε δώσει στο Κίεβο όλα όσα ζήτησε νωρίτερα.
Από την άλλη πλευρά, είπε ο Ζελένσκι, η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα κατεχόμενα εδάφη της ως ρωσικά. «Δεν πρόκειται για συμβιβασμό. Αυτό θα σήμαινε ότι [ο Πούτιν] θα ξεφύγει από όλα ξανά. Αυτό είναι αδύνατο”.
Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσία κατέχει επί του παρόντος περίπου το 18% της ουκρανικής επικράτειας (111.677 τετραγωνικά χιλιόμετρα), συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και τμημάτων του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.
- Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου
- Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
- Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση
- Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»