Κόσμος|22.04.2019 22:38

Τουρκία: Συνέλαβαν εννέα άτομα για την επίθεση εναντίον του Κιλιτσντάρογλου

Newsroom

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του κυβερνώντος κόμματος AKP, μετά την επίθεση σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με το AKP και τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό) δέχθηκε την Κυριακή στην Άγκυρα επίθεση από το πλήθος στην κηδεία ενός στρατιώτη που είχε σκοτωθεί στις μάχες εναντίον Κούρδων ανταρτών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Φυγαδεύτηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας σε ένα παρακείμενο σπίτι. Το CHP κέρδισε στις 31 Μαρτίου τις δημοτικές εκλογές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, καταφέροντας πλήγμα στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP, ισλαμοσυντηρητικό) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βίντεο του συμβάντος που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Κιλιτσντάρογλου να δέχεται επίθεση από ένα εχθρικό πλήθος. Έγινε viral στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #KilicdarogluYalnizDegildir (ο Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μόνος του).

συλλήψειςΤουρκία