Βενεζουέλα: Μείωση του ωραρίου εργασίας για τον περιορισμό κατανάλωσης ρεύματος
NewsroomΗ κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε τη μείωση του ωραρίου όλων των εργαζομένων αλλά και των μαθητών για τρεις ημέρες αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς συνεχίζονται οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη οι Βενεζουελάνοι θα εργάζονται μόνο μέχρι τις 14.00, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες.
Η εργάσιμη ημέρα για τους περισσότερους ξεκινά στις 8.00 το πρωί. Τα σχολεία θα λειτουργούν από τις 7.00 μέχρι το μεσημέρι. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται λόγω "της τρομοκρατικής επίθεσης".
Η κυβέρνηση αποδίδει τις διακοπές σε σαμποτάζ εκ μέρους της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση με τη σειρά της επισημαίνει την κακή συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ άφησε στο σκοτάδι σχεδόν όλη τη χώρα για μία εβδομάδα τον Μάρτιο. Από τότε συνεχίζονται περιστασιακά οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
- Σφοδρή επίθεση Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» - Στέλνει διαπραγματευτές στο Πακιστάν
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής - Το χρονικό της υπόθεσης
- «Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
- Ο Μακρόν στην Αθήνα: Ανανεώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε ασφάλεια, άμυνα - Τι θα συζητήσουν με Μητσοτάκη