Κόσμος|08.11.2018 21:27

Στο «σφυρί» το θρυλικό ξενοδοχείο «La Mamounia» στο Μαρόκο (vid)

Newsroom

Πωλητήριο μπαίνει στο θρυλικό ξενοδοχείο La Mamounia του Μαρακές στο Μαρόκο, με απόφαση της κυβέρνησης της χώρας.

Στα σχεδόν 100 χρόνια της λειτουργίας του ξενοδοχείου αλλά και στα 200 δωμάτια και τις σουίτες του το La Mamounia στο Μαρόκο έχει φιλοξενήσει πολιτικούς και καλλιτέχνες από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τον Ζακ Σιράκ, τον Όρσον Ουέλς, μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Έλτον Τζον. Σε αυτό το ξενοδοχείο, επίσης, γυρίστηκαν πολλές ταινίες, όπως «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» του μετρ του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Το υπουργικό συμβούλιο του Μαρόκου ενέκρινε το νομοσχέδιο που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το πολυτελές ξενοδοχείο, που ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Σιδηροδρόμων.

Το La Mamounia, στην τουριστική πρωτεύουσα του Μαρακές, έκλεισε το 2006 προκειμένου να γίνουν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και τα έπιπλά του, σε στιλ Αρ Ντεκό, πουλήθηκαν σε δημοπρασία. Άνοιξε, ωστόσο, ξανά τις πύλες του τρία χρόνια αργότερα, το 2009.

Το υπουργείο Οικονομικών του Μαρόκου ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου 2018 ότι θα προχωρήσει σε σειρά ιδιωτικοποιήσεων το 2019, με σκοπό να συγκεντρώσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 920 εκατομμύρια ευρώ).

T
Μαρόκο