Μιανμάρ: Δίνει αμνηστία σε χιλιάδες κρατούμενους
NewsroomΤο στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ θα απελευθερώσει 5.864 κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 180 αλλοδαπών, βάσει διατάγματος για την παροχή αμνηστίας με αφορμή την 77η επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Βυθισμένη στη δίνη του εμφυλίου η χώρα
Η Μιανμάρ παραμένει βυθισμένη στη δίνη εμφυλίου μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, την 1η Φεβρουαρίου 2021. Η χούντα κλονίστηκε εξαιτίας μείζονος κλίμακας επίθεσης των αναρτών την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας αντικαθεστωτικοί κυρίευσαν αχανείς εκτάσεις, κυρίως κοντά στα σύνορα με την Κίνα.
Οι πραξικοπηματίες έχουν προαναγγείλει εκλογές φέτος, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για σκηνοθετημένη παρωδία.
Μεταξύ των φυλακισμένων από τη χούντα παραμένει η πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης. Η 79χρονη εκτίει ποινή 27ετούς κάθειρξης, αφού καταδικάστηκε – μεταξύ άλλων – για υποκίνηση σε εξέγερση, εκλογική νοθεία και διαφθορά. Η ίδια αρνείται όσα της καταλογίζουν, όπως έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη οι δικηγόροι της.
- Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει
- Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του
- Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό
- Αγωνιά όλη η Γαλλία: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 11χρονης Lyhanna - Σε παιδί με τα ίδια ρούχα ανήκει σορός που εντοπίστηκε