TikTok: Ο Τραμπ λέει ότι αυτός ως πρόεδρος θα αποφασίσει - «Θα δείτε τι θα κάνω»
NewsroomΟ εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι το μέλλον της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από τον ίδιο, χωρίς όμως ο Ρεπουμπλικάνος να διευκρινίζει ποια βήματα θα ακολουθήσει, μετά και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
«Τελικά, εξαρτάται από εμένα, οπότε θα δείτε τι θα κάνω», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο CNN.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ομόφωνα σήμερα κατά του TikTok στην προσφυγή της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance κατά του ομοσπονδιακού νόμου για την υποχρεωτική πώληση της δημοφιλούς εφαρμογής σύντομων βίντεο ή την απαγόρευσή της στις ΗΠΑ, ένας νόμος που θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιανουαρίου.
Χθες (16/1) ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα κρατήσει «ζωντανό» το TikTok στη χώρα, εφόσον υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία.
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να αναζητούν να βρουν έναν Αμερικανό αγοραστή του TikTok.
- Φρικιαστική γυναικοκτονία στην Ελβετία: 41χρονος αποκεφάλισε, τεμάχισε και πολτοποίησε τη σύζυγό του
- Ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει στη μουσική βιομηχανία - Η αποκάλυψη του Χρήστου Νικολόπουλου
- Βίντεο-σοκ από την Αττική Οδό: Η στιγμή που μηχανή παρασέρνει τροχονόμο για να ξεφύγει από μπλόκο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιλεκτικές απαντήσεις και «δικαίωμα της σιωπής» από τον Ξυλούρη στην Εξεταστική