To Μεξικό αρνήθηκε να δεχθεί αεροσκάφος που μετέφερε μετανάστες από τις ΗΠΑ
NewsroomΔύο αμερικανικά C-17 μετέφεραν μετανάστες προς τη Γουατεμάλα χθες (23/1), όμως παρόμοια πτήση με προορισμό το Μεξικό δεν έφτασε στον προορισμό της.
Σύμφωνα με το NBC, κατά το πρώτο κύμα απελάσεων του Ντόναλντ Τραμπ, οι Μεξικανοί αρνήθηκαν να δώσουν στο εν λόγω αεροσκάφος άδεια εισόδου στη χώρα. Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρχε και δεύτερη πτήση, αλλά μετά την παραπάνω εξέλιξη, δεν πέταξε ποτέ. Συνολικά 80 μετανάστες μετέφεραν τα δύο αεροπλάνα.
ΗΠΑ: Μετανάστες ξέσπασαν σε κλάματα μόλις ο Τραμπ έκλεισε τα σύνορα με το Μεξικό
Συγκλονιστικές στιγμές στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, με μετανάστες να ξεσπούν σε κλάματα όταν ο Τραμπ έβαλε την υπογραφή του στο κλείσιμο των εισόδων από το Μεξικό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει άμεσα, με ένα εξ αυτών να είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών, κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με το Μεξικό.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Μαργκέλις Τινόκο από την Κολομβία, η οποία τόνισε ότι «δεν ξέρω τι θα απογίνει η ζωή μου πια», ξεσπώντας σε δάκρυα. Η ίδια ξεκίνησε μαζί με τον άντρα της και τον γιο τους από τη Νότια Αμερική και τελικά δεν κατόρθωσε να περάσει στις ΗΠΑ, μένοντας στη Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού, απέναντι από το Ελ Πάσο. «Σας παρακαλώ, δείξε οίκτο και αφήστε μας να περάσουμε», επισήμανε η μετανάστρια από την Κολομβία στους συνοριοφύλακες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Γιάιμε Πέρεζ από την Κούβα. «Αφού φτάσαμε ως εδώ, αφήστε μας σας παρακαλώ να περάσουμε, μετά τα όσα περάσαμε για να έρθουμε εδώ πέρα. Αφήστε μας να μπούμε στη χώρα σας για να βελτιώσουμε τις ζωές μας και να γίνουμε κάποιοι», ανέφερε.
Από τη Βενεζουέλα ξεκίνησε ο Άντονι Χερέρα, μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά, ωστόσο όταν υπέβαλε αίτημα για άσυλο, αυτό ακυρώθηκε με απόφαση του Τραμπ. «Δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα», είπε ο 31χρονος μετανάστης που εγκατέλειψε τη χώρα του μετά την ορκωμοσία του Νικολάς Μαδούρο.
- Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
- Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
- Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
- Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!