Αττάλεια: Φωτιά σε υπό κατασκευή ξενοδοχείο – Δεν υπάρχουν θύματα
Μαρία ΖαχαράκηΜια πυρκαγιά σε υπό κατασκευή ξενοδοχείο στην Αλάνια της Αττάλειας προκάλεσε ξανά σοβαρή ανησυχία και ερωτήματα για την ασφάλεια στα εργοτάξια της Τουρκίας, ειδικά σε έργα τόσο μεγάλης κλίμακας.
Το χρονικό
Στις 16:30, ώρα Τουρκίας, ξέσπασε πυρκαγιά σε 12όροφο υπό κατασκευή ξενοδοχείο στην Αλάνια, περιοχή που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες. Η φωτιά κινητοποίησε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων. Τέσσερις εργάτες εγκλωβίστηκαν στον χώρο, όμως, χάρη στην άμεση παρέμβαση των αρχών, διασώθηκαν επιτυχώς.
Ο Δήμαρχος Αλάνιας, Οσμάν Ταρίκ Οζτσελίκ, σε δήλωσή του ανέφερε: «Δεν υπάρχει κίνδυνος τώρα για απώλειες ζωών. Βγάλαμε και τον τελευταίο εργάτη. Συνολικά 4 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν, και οι ομάδες μας απεγκλώβισαν και τον τελευταίο εργάτη. Εξ’ όσων γνωρίζουμε, κανείς δεν είναι μέσα».
- Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Οι «κόκκινες» περιοχές
- Τουλάχιστον 9 νεκροί και 26 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Αττάλεια της Τουρκίας
- Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο «Βιολάντα» υπό το φόβο νέας έκρηξης εξαιτίας της μεγάλης διαρροής προπανίου
- Vegans μετά το hype - Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;