Κόσμος|03.02.2025 06:45
Τραμπ: Έρχονται σύντομα δασμοί στην ΕΕ - «Μας εκμεταλλεύονται»
NewsroomΟ αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες Κυριακή πως ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ «πολύ σύντομα» θα μπουν με τη σειρά τους στο στόχαστρο της πολιτικής αύξησης των δασμών που προωθεί, έπειτα από τα υψηλότερα κόστη που ανακοίνωσε για αγαθά από τον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα.
«Δεν έχω χρονοδιάγραμμα, αλλά πολύ σύντομα»
«Μας εκμεταλλεύονται στ’ αλήθεια ξέρετε, έχουμε έλλειμμα 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν αγοράζουν ούτε αυτοκίνητά μας, ούτε αγροτικά προϊόντα μας, σχεδόν τίποτα, κι εμείς τα παίρνουμε όλα, εκατομμύρια οχήματα, τεράστια επίπεδα αγροτικών προϊόντων», τόνισε στον Τύπο.
«Δεν έχω χρονοδιάγραμμα, αλλά πολύ σύντομα» θα επιβληθούν υψηλότεροι τελωνειακοί δασμοί σε προϊόντα της ΕΕ, επέμεινε.
Διαβάστε ακόμη
- Αποκάλυψη Politico: Το σχέδιο ύψους 800 δισ. ευρώ Ευρώπης και ΗΠΑ για την επόμενη μέρα στην Ουκρανία
- Κεφαλογιάννη για τροπολογία: Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Παγκόσμια ανησυχία: Διέρρευσαν 149 εκατ. κωδικοί - Ανάμεσά τους Gmail, Facebook, Instagram και Netflix
- Πώς τα ζώα μπορούν να μας δείξουν τον τρόπο να απαλλαγούμε από τους τυράννους