Τουρκικά ΜΜΕ: Η βόρεια Κρήτη γίνεται το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας
Μαρία ΖαχαράκηΤα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με το χαρακτηριστικό ύφος που ερμηνεύει κάθε κίνηση της Ελλάδας ως σημαντική ένδειξη ισχυρών προθέσεων, σχολιάζουν σήμερα την κατάσταση στα βόρεια της Κρήτης, όπου μια κορβέτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού παρενέβη στις εργασίες πόντισης καλωδίων που πραγματοποιούνται 13 χιλιόμετρα βόρεια της Κρήτης, προσπαθώντας να στείλουν μήνυμα προς την Αθήνα, ωσάν τουρκική κυβέρνηση: «Δεν είναι στη δικαιοδοσία σας».
«Μια κορβέτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού παρενέβη στις εργασίες πόντισης καλωδίων που πραγματοποιούνται 13 χιλιόμετρα βόρεια της Κρήτης και έστειλε μήνυμα στην ελληνική πλευρά: "Δεν είναι στη δικαιοδοσία σας"», γράφει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Σταρ.
Παράλληλα, συνεχίζουν να υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα της Άγκυρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ακσάμ, η Ελλάδα ανέφερε ότι αν και είχε κηρυχθεί NAVTEX, η Άγκυρα μετέφερε μέσω της κορβέτας το μήνυμα: «Σταματήστε τις έρευνες, αυτό δεν είναι στη δικαιοδοσία σας».
Τα σχόλια των τουρκικών ΜΜΕ φανερώνουν μια οξεία ευαισθησία απέναντι σε κάθε κίνηση της Ελλάδας, ενώ επαναλαμβάνουν πως κάθε κίνηση στα βόρεια της Κρήτης φέρνει επιπρόσθετο φόρτο πίεσης στις διμερείς σχέσεις.
- Πώς ο κύκλος βίας στη Γαλλία θα επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές - Διεθνολόγος εξηγεί στο ethnos.gr
- «Παραλιακό Βατικανό» με καφετέριες και κλαμπ χωρίς έλεγχο των δήμων βλέπουν εννέα δήμαρχοι της νότιας Αττικής
- Το AI που δουλεύει για τον Μητσοτάκη, ο Καρατζαφέρης που «κυβερνά» και το άνοιγμα του Άδωνι σε Καραμανλή
- Με «γαλλικό κλειδί» θέλει να ανοίξει την πόρτα της συσπείρωσης η κυβέρνηση: Το αφήγημα και τα πυρά