Νικολά Σαρκοζί: Σε κατ’ οίκον περιορισμό και με βραχιολάκι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
NewsroomΜετά την καταδίκη του για καταχρηστική άσκηση επιρροής και διαφθοράς, στις 18 Δεκεμβρίου 2024, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί υποχρεούται από σήμερα -και για ένα χρόνο- να φορά επί μονίμου βάσεως ηλεκτρονικό βραχιολάκι που θα βεβαιώνει ότι εκτίει την ποινή της απαγόρευσης εξόδου από την κατοικία του από τις 10 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας καταδικάζεται -επί της ουσίας- σε φυλάκιση, η οποία στην περίπτωση του Νικολά Σαρκοζί έχει, ύστερα από σχετική απόφαση δικαστηρίου, τη μορφή κατ’ οίκον περιορισμού.
Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο Νικολά Σαρκοζί ακύρωσε όλες τις διεθνείς του υποχρεώσεις για τους επόμενους μήνες, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υποβάλει αίτηση απαλλαγής από το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, επικαλούμενος το γεγονός ότι είναι πάνω από 70 ετών.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η δίκη του Νικολά Σαρκοζί για την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη.
- Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
- Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
- Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
- Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!