FT: Η ΕΕ σχεδιάζει περιορισμούς... τύπου «Τραμπ» σε εισαγωγές τροφίμων
NewsroomΗ Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να παρεμποδίσει τις εισαγωγές συγκριμένων τροφίμων που πληρούν διαφορετικά πρότυπα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους αγρότες της, απηχώντας την εμπορική πολιτική για επιβολή αμοιβαίων δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμφωνήσει την επόμενη εβδομάδα να εξετάσει αυστηρότερους περιορισμούς στις εισαγωγές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συντάκτες του οποίου επικαλούνται τρεις αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται.
Οι πρώτοι στόχοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αμερικανικά προϊόντα αγροτικής παραγωγής, όπως η σόγια, που καλλιεργούνται με παρασιτοκτόνα, η χρήση των οποίων απαγορεύεται για τους αγρότες στην ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
- Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια
- Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»
- Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
- Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»