Τρόμος στη Φλόριντα: Εβραίος πυροβόλησε Ισραηλινούς τουρίστες επειδή νόμιζε ότι είναι Παλαιστίνιοι
NewsroomΣυνελήφθη στη Φλόριντα των ΗΠΑ 27χρονος Εβραίος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθέντας άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινήτου με δύο επιβαίνοντες, πιστεύοντας πως επρόκειτο για Παλαιστίνιους μετανάστες.
Ο ένας χτυπήθηκε στον ώμο και ο άλλος έφερε ελαφρύ τραύμα στο χέρι
Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο Μορντεχάι Μπράφμαν κατά τη σύλληψη του είπε πως «είδε δύο Παλαιστίνιους, τους οποίους πυροβόλησε και σκότωσε». Τελικά, επρόκειτο για δύο ισραηλινούς τουρίστες, πατέρα και γιο. Ο ένας χτυπήθηκε στον ώμο και ο άλλος έφερε ελαφρύ τραύμα στο χέρι.
Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, έχει αυξηθεί το αντιμουσουλμανικό, αντιπαλαιστινιακό και αντισημιτικό μίσος στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Η Γάζα ήταν το «πειραματόζωο» για τον πόλεμο στο Ιράν: Πώς το Ισραήλ επιτίθεται σε «τυφλούς» βαλλιστικούς στόχους μέσω ΑΙ
- Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης έξω από τη ΓΑΔΑ: Με χειροβομβίδες ο άνδρας, πώς τον συνέλαβαν
- Τι συνέβη όταν 16χρονη πήγε στην Τουρκία για να βάλει μαλλιά - Το αποτέλεσμα μετά από έναν χρόνο
- Πώς ένα μικροσκοπικό κομμάτι βρύου έλυσε έγκλημα δεκαετιών στις ΗΠΑ - Η κινηματογραφική εξιχνίαση