Σόφια: Ζημιές σε κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διαδήλωση κατά της ένταξης της Βουλγαρίας στο ευρώ
NewsroomΜεγάλης έκτασης ζημιές προκλήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας το Σάββατο (22/2), όταν υποστηρικτές του Vuzrazhdane, του φιλορωσικού μειονοτικού κόμματος προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές, με αποτέλεσμα να προκληθούν βίαια επεισόδια, κατά τα οποία 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 6 άτομα συνελήφθησαν.
Όπως μετέδωσε ο ιστότοπος The Sofia Globe, η ένταση ξέσπασε όταν οι διαδηλωτές, οι οποίοι νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν ξεκινήσει διαμαρτυρία έξω από την κεντρική Βουλγαρική Εθνική Τράπεζα (BNB), κατευθύνθηκαν προς τα κτίρια της ΕΕ.
Οι συμμετέχοντες πέταξαν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη των κτιρίων και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στην είσοδο. Ο Στέφαν Ιβάνοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε εγκριθεί, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν λάβει μέτρα για την προστασία των κτιρίων.
- Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος
- «Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης
- Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα