Κόσμος|14.03.2025 23:45
Οι Ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους
NewsroomΈνα ηγετικό στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ήταν υπεύθυνος για «επιχειρήσεις στο εξωτερικό» και ήταν στόχος αμερικανικών κυρώσεων, σκοτώθηκε από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σιά αλ Σουντανί.
«Θεωρείτο ένας από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες»
Ο Αμπντάλα Μάκι Μούσλι αλ Ρουφάϊ «θεωρείτο ένας από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στο Ιράκ και στον κόσμο», είπε ο Σουντανί με ανάρτηση στο X.Ήταν «υπεύθυνος των γραφείων εξωτερικών επιχειρήσεων», πρόσθεσε.
Ο Σουντανί δεν είπε πότε και πού σκοτώθηκε το στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, χαιρέτισε μια επιχείρηση που έγινε υπό την εποπτεία ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών και σε συνεργασία με τον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Διαβάστε ακόμη
- Η τακτική που φέρνει θύματα μετανάστες, οι βολικά απενεργοποιημένες κάμερες του Λιμενικού και το κακό τάιμινγκ του επιτελείου του Τσίπρα
- Τέμπη: Αβεβαιότητα για την πυραντοχή των καθισμάτων των τρένων - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς και πραγματογνώμονες
- Διπλωματικό «σπριντ» δύο εβδομάδων - Η δύσκολη γεωπολιτική εξίσωση και οι κινήσεις της Αθήνας
- Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - Ανεμοστρόβιλος στον Αφιώνα προκάλεσε ζημιές σε σπίτια