Σχοινάς για ισπανικές εκλογές: Η πλειοψηφία επέλεξε φιλοευρωπαϊκά κόμματα
NewsroomΤα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών δείχνουν ότι "η μεγάλη πλειοψηφία" των ψηφοφόρων στη χώρα επέλεξε φιλο-ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας κέρδισε 123 από τις 350 έδρες, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων. Το PSOE εξασφάλισε το καλύτερο αποτέλεσμα από όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές αλλά όχι και την πλειοψηφία των εδρών στη βουλή και θα χρειαστεί να προχωρήσει σε συμμαχίες. Η αριστερή συμμαχία Unidas Podemos κέρδισε 42 έδρες.
"Από ό,τι συμπεραίνω από τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών επέλεξε πολιτικά κόμματα που είναι σαφώς φιλο-ευρωπαϊκά", είπε στους δημοσιογράφους ο Σχοινάς. Το Podemos έχει δηλώσει έτοιμο να συμμετάσχει σε συνασπισμό με το PSOE.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- «Απόβαση» των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Νέος γύρος κινητοποιήσεων από Δευτέρα
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- 4 Φεβρουαρίου 1843: Η μέρα που ορφάνεψε η Ελλάδα - Η ανέκδοτη επιστολή για το θάνατο του Κολοκοτρώνη αφού πρώτα «συμπεθέρεψε η κάπα με τη γούνα»