Γάλλος ευρωβουλευτής προς ΗΠΑ: «Επιστρέψτε μας το Άγαλμα της Ελευθερίας»
Newsroom«Επιστρέψτε μας το Άγαλμα της Ελευθερίας», είπε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλυκσμάν απευθυνόμενος στους «Αμερικανούς που επέλεξαν να προσχωρήσουν στην πλευρά των τυράννων», κατά την ομιλία του κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του κινήματός του Place Publique.
«Θα πούμε στους Αμερικανούς που επέλεξαν να προσχωρήσουν στην πλευρά των τυράννων, στους Αμερικανούς που διώχνουν τους ερευνητές διότι επέδειξαν επιστημονική ελευθερία "επιστρέψτε μας το Άγαλμα της Ελευθερίας. Σας το δωρίσαμε, αλλά όπως φαίνεται το περιφρονείτε. Ε λοιπόν, θα είναι καλύτερα εδώ σε μας», είπε ο γάλλος ευρωβουλευτής που καταγγέλλει τον εναγκαλισμό του αμερικανού προέδρου με την Μόσχα εις βάρος της Ουκρανίας.
Σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών, το μνημείο, έργο του Γάλλου Auguste Bartholdi, δωρίστηκε από τον γαλλικό λαό στους Αμερικανούς σε ένδειξη φιλίας. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 28 Οκτωβρίου 1886 για την εκατονταετηρίδα της Διακήρυξης της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, στο Λίμπερτι Άιλαντ, νότια του Μανχάταν.
«Το δεύτερο πράγμα που θα πούμε στους Αμερικανούς είναι "αν θέλετε να διώξετε τους καλύτερους ερευνητές σας, αν θέλετε να διώξετε όλους εκείνους τους ανθρώπους που με το πνεύμα της ελευθερίας και της καινοτομίας, την προσήλωση στην αμφιβολία και την έρευνα έκαναν την χώρα σας πρώτη παγκόσμια δύναμη, ε λοιπόν, θα τους υποδεχθούμε εμείς», συνέχισε ο Ραφαέλ Γκλυκσμάν απευθύνοντας κάλεσμα «για αντίσταση στο φαν κλαμπ του Τραμπ και του Μασκ στην χώρα μας», δηλαδή την άκρα δεξιά.
Σε μπροσούρα του συνεδρίου, ο γάλλος ευρωβουλευτής απευθύνει κάλεσμα για την συγκρότηση «μίας υπολογίσιμης δύναμης που δρα και διαφυλάττει το ρητό μας "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη!" απέναντι «στην Διεθνή της άκρας δεξιάς» που συγκροτούν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και η Μαρίν Λε Πεν, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς.
- Financial Times: Στα 3,1 δισ. ευρώ το κόστος από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες
- Φωτιά στη Δυτική Αττική: Ατελείωτη μάχη με τις φλόγες και νέο 112 για εκκενώσεις τριών περιοχών - Live όλες οι εξελίξεις
- «Αδικαιολόγητη και αήθης επίθεση» χαρακτηρίζει το περιβάλλον της Κατερίνας Λιόλιου την ανακοίνωση του Romeo
- ΗΠΑ: Σπάνε AI κάμερες γιατί (μεταξύ άλλων) αστυνομικός τις χρησιμοποιούσε για να παρακολουθεί τον σύντροφό της