Κόσμος|29.04.2019 21:58

Κύπριος serial killer: Οι διαφορετικοί τρόποι δράσης και η απειλή στην πρώην σύζυγο

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τη δράση του 35χρονου serial killer «Ορέστη». Όπως αναφέρει το sigmalive.com ο «Ορέστης» την ώρα που η κυπριακή αστυνομία εκτελούσε το ένταλμα σύλληψης και έρευνας στο σπίτι του αποπειράθηκε να καταπιεί την κάρτα sim του τηλεφώνου του.

Τη συγκεκριμένη κίνηση αντιλήφθηκε μέλος του ΤΑΕ το οποίο βρισκόταν εκεί. Η κίνηση του δράστη ήταν προφανής καθώς προσπάθησε να αποτρέψει την ταυτοποίησή του. Παρ' όλα αυτά δεν τα κατάφερε και η κάρτα sim βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει καταστραφεί κάτι από τα δεδομένα που είχε πάνω η sim ενώ ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κάρτα έχει στοιχεία που αφορούν την υπόθεση τα οποία και αξιολογούνται από την ανακριτική ομάδα.

Serial killer στην πρώην σύζυγό του: «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω!»

H πρώην σύζυγος του 35χρονου «Ορέστη», την οποία κάλεσε για κατάθεση η κυπριακή αστυνομία, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές από τον ίδιο ενώ είχε κάνει και καταγγελία στις αρχές ασφαλείας. Μάλιστα, οι πληροφορίες που έδωσε, αξιολογούνται με μεγάλη προσοχή από τις αρχές.

Όσον αφορά την καταγγελία που έκανε εις βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, η πρώην σύζυγος του 35χρονου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον είχε καταγγείλει τον Ιούνιο του 2018 εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές προς το πρόσωπό της. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώην γυναίκα του ιλάρχου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ύποπτος έπειτα από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε πει στην πρώην σύζυγό του κατά τη διάρκεια του καβγά «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω!». Η πρώην σύζυγος του 35χρονου είχε αναφέρει στην Αστυνομία το 2018 ότι δεν ζητεί την ποινική δίωξή του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, οι οποίες αφού του έγιναν, εκείνος απολογήθηκε.

Αυτούσια η καταγγελία της πρώην συζύγου

Στο reporter.com.cy αναφέρεται η καταγγελία της πρώην συζύγου του 35χρονου: Στις 19/6/2018 και ώρα 08:25 καταγγέλθηκε στον σταθμό από την… και ανέφερε ότι την 18/6/2018 και περί ώρα 22:00, ενώ συζητούσε με το σύζυγό της για διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν κι αυτός ξεκίνησε να ρίχνει διάφορα αντικείμενα στο έδαφος και στη βεράντα της οικίας τους και μιλούσε πολύ έντονα σε σημείο που η παραπονούμενη φοβήθηκε για πιθανή σωματική βία. Όπως ανέφερε η παραπονούμενη, την περασμένη εβδομάδα, του ζήτησε διαζύγιο κι ο σύζυγός της δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Επίσης, την απείλησε με τη φράση «μην τολμήσεις να πιάσεις διαζύγιο, δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω».

Η πρώην σύζυγός του την 19/6/2018 το πρωί, ενημέρωσε το γραφείο ευημερίας. Σε γραπτή της κατάθεση ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξή του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Στη συνέχεια, ο 35χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εντοπίστηκε του δόθηκαν οι «δέουσες συστάσεις», ενώ ανέφερε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να βλάψει τη γυναίκα του σωματικά, αλλά προσπαθεί να την πείσει να μην χωρίσουν». Έπειτα, ο 35χρονος απολογήθηκε και «υποσχέθηκε συμμόρφωση». Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα η δράση του «Ορέστη» αρχίζει τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν και διέπραξε τις δολοφονίες της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της οκτάχρονης κόρης της, Έλενα Ναταλία Μπουνέα.

Την ίδια ώρα, μία γυναίκα με καταγωγή από τις Φιλιππίνες μετά την αποκάλυψη της δράσης του κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον «Ορέστη. Ωστόσο, όπως είπε δεν κατήγγειλε το γεγονός την περίοδο που συνέβη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης, η Φιλιππινέζα που εργάζεται ως οικιακή βοηθός στη Μεγαλόνησο, πέραν από το σοκ, είχε αφόρητες τύψεις, ενώ αισθάνεται ενοχή που δεν προέβη νωρίτερα στην καταγγελία, θεωρώντας ότι τυχόν δίωξη του υπόπτου για τον βιασμό της, ενδεχομένως να απέτρεπε τις εξελίξεις.

Κίνηση αντιπερισπασμού από τον «Ορέστη»

Η καταγγελία της γυναίκας για βιασμό της από τον 35χρονο, φαίνεται να ακολουθεί το διπλό φονικό που διέπραξε το 2016. Στο μεταξύ, το reporter.com.cy τονίζει ότι η αναφορά της οικιακής βοηθού αφορά περιστατικό που σημειώθηκε το 2017. Την ίδια περίοδο ο «Ορέστης» ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές από γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε. Μάλιστα, ο 35χρονος δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Στις 28/02/2017 και περί ώρα 18:50 προσήλθε στο σταθμό ο … από την … και ανέφερε πως δέχεται τηλεφωνικές απειλές και απειλητικά μηνύματα από την πρώην φίλη του … τηλέφωνο … για βιασμό της. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο η συνεύρεσή τους έγινε κοινή συναινέσει χωρίς την άσκηση βίας. Σε γραπτή κατάθεση που δηλώνει ότι αναφέρει το γεγονός για να είναι σε γνώση της Αστυνομίας για πιθανή καταγγελία εναντίον του και πως στο παρόν στάδιο δεν επιθυμεί την παραπέρα ανάμειξη της Αστυνομίας.

Οι διαφορετικοί τρόποι δράσης του «Ορέστη»

Στη δημοσιότητα έρχονται νέες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μετέφερε τα θύματά του μετά τις δολοφονίες. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι έδρασε με τρεις διαφορετικούς τρόπους σε τέσσερα ανευρεθέντα θύματα. 

Πιο συγκεκριμένα και -όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και απ’ τους όρκους αστυνομικού στο δικαστήριο- ο 35χρονος «Ορέστης» φέρεται να έδεσε με πλαστικά μαύρα καλώδια τα δυο θύματα που είχε πετάξει στο φρεάτιο του Μιτσερού. Επίσης, οι δυο γυναίκες είχαν εντοπιστεί γυμνές και τυλιγμένες σε σεντόνι. Απ’ αυτές τις δυο σορούς προκύπτουν τα εξής κοινά στοιχεία: Το δέσιμο χειροπόδαρα με τα καλώδια, το σεντόνι και τα ρούχα που δεν φορούσαν.

Σε ό,τι αφορά στη γυναίκα από το Νεπάλ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα, αυτή εντοπίστηκε γυμνή, χωρίς, όμως, καλώδια στα άκρα. Τελευταίο θύμα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε είναι αυτό που ήταν σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο πεδίο βολής στο Μιτσερό. Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, το θύμα έφερε ρούχα. Η ταυτότητα της γυναίκας αναμένεται να έρθει στο φως μέσα και από τις εξειδικευμένες εξετάσεις, παρουσία ανθρωπολόγων, που θα διενεργηθούν την Τρίτη του Πάσχα.

Σε εξέλιξη οι έρευνες 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Πυροσβεστικής με τη χρήση ρομποτικής κάμερας στην Κόκκινη Λίμνη κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, με στόχο να ανασυρθεί η δεύτερη βαλίτσα και να εξιχνιαστούν τα εγκλήματα του 35χρονου.

Νωρίτερα, μέλη της ΕΜΑΚ τοποθέτησαν σημαδούρα σε δεύτερο σημείο της λίμνης όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται η βαλίτσα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα που κατά τον καθ’ ομολογία δράστη έχει πετάξει στη λίμνη. Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό που ανασύρθηκε την Κυριακή από βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη, χωρίς όμως να δείξει την ταυτότητα και περαιτέρω στοιχεία του θύματος. Την Τρίτη αναμένεται να διενεργηθεί και νέα νεκροτομή στη σορό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης». Προς το παρόν, ανέφερε ο ίδιος, δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός. Σύμφωνα με το politis.com.cy, το πτώμα της τέταρτης γυναίκας εντοπίστηκε στη βαλίτσα σε εμβρυακή στάση. Η άτυχη γυναίκα δεν εντοπίστηκε γυμνή, αλλά ούτε και δεμένη, όπως η Μαρί Ρούζ.

Την Παρασκευή στην Κύπρο το σύστημα sonar 

Σε δηλώσεις του πάντως και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «οι έρευνες  συνεχίζονται στη Λίμνη του Ξυλιάτου, όπου οι δύτες έχουν αρχίσει καταδύσεις και θα συνεχίσουν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας και εκεί όπου το επιτρέπει η ορατότητα αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη. Είμαστε στην μέρα, όπου θα ολοκληρωθεί η έρευνα στην κρίσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, έγιναν όλες οι διαδικασίες μέσω της εταιρείας Brasal και θέλω να τονίσω ότι είναι μια κυπριακή εταιρεία με Κύπριο ιδιοκτήτη. Με αυτό θέλω να πω ότι βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τα αποτελέσματα άρχισαν. Μέσω της Brasal, έγιναν οι διαδικασίες για να έρθει στην Κύπρο το Sonar την Παρασκευή και από το Σάββατο πιάνει δουλειά. Σκοπός που φέρνουμε το Sonar, είναι για να ελεγχθεί, με μεγάλη λεπτομέρεια ο βυθός και τα πιο βαθιά σημεία των δύο λιμνών. Χρησιμοποιούμε την τελευταία τεχνολογία για εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων.

Οι δύτες είναι έμπειροι και έχουν δουλέψει σε παρόμοια περιβάλλοντα στο εξωτερικό. Υπάρχει συνομιλία και συνεργασία μαζί τους, αλλά και τροφοδότησή τους με αέρα. Είπα ότι θα είμαστε εδώ ακόμα και το Πάσχα και είμαστε εδώ και συνεχίζουμε για όσο χρειαστεί».

Οι έρευνες στη λίμνη «Μεμί» στο φράγμα Ξυλιάτου, έχουν αποβεί άκαρπες και εξετάζονται και άλλοι τρόποι για έλεγχο του νερού και του βυθού, αν και οι ελπίδες για να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης Sierra, είναι ελάχιστες. Χωρίς ιδιαίτερη αισιοδοξία αναμένονται και οι επιστημονικές εξετάσεις στο κομμάτι δέρματος που βρήκαν οι δύτες στη λάσπη της λίμνης.

Με πληροφορίες από sigmalive.compolitis.com.cy, reporter.com.cy

serial killerΚύπροςΚύπρος serial killer