Νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα: Δέκα επιζώντες, έξι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι
NewsroomΟ τραγικός απολογισμός ναυαγίου που σημειώθηκε νότια της Λαμπεντούζα είναι δέκα διασωθέντες, έξι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι.
Πώς έγινε το ναυάγιο
Την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με τους διασωθέντες, 56 άνθρωποι αναχώρησαν με πλεούμενο από το Σφαξ της Τυνησίας. Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα και ενώ βρίσκονταν σε διεθνή χωρικά ύδατα, πολλοί μετανάστες εξαιτίας της θαλασσοταραχής έπεσαν στην θάλασσα.
Το πλεούμενο συνέχισε με σοβαρά προβλήματα την πορεία πλεύσης του προς την Λαμπεντούζα και η Ιταλική Ακτοφυλακή το εντόπισε σε μικρή απόσταση από το νησί Λαμπνιόνε, νότια της Σικελίας. Έξι άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν επιζώντων.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι μετά από αρκετές εβδομάδες κατά τις οποίες εντοπίζονταν πλεούμενα με μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν αποπλεύσει αποκλειστικά από την Λιβύη, τώρα άρχισαν και πάλι να φτάνουν στην Λαμπεντούζα πλοιάρια προερχόμενα από την Τυνησία.
- Ζάππειο: Σοβαρές νομικές εμπλοκές για το fast track έργο των 22 εκατ. ευρώ - Στο στόχαστρο η κλειστή διαδικασία
- Γεωργιάδης: Επιστρατεύει την Τεχνητή Νοημοσύνη κατά της υπερσυνταγογράφησης - Οι νέοι «κόφτες»
- Marfin: «Βαριές» εξελίξεις 16 χρόνια μετά - Συγκλονίζουν οι επιζώντες, οι διακοπές που οδήγησαν σε συλλήψεις
- Γιατί «φούντωσαν» ξανά τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο- Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις