Κόσμος|24.03.2025 07:30
Τουρκία: 450 δισ. λίρες έλλειμμα σε δύο μήνες
Μαρία ΖαχαράκηΠαρά τις επιθετικές αυξήσεις φόρων, το τουρκικό δημόσιο ταμείο συνεχίζει να βουλιάζει σε ελλείμματα, με την «τρύπα» του προϋπολογισμού να αγγίζει τα 450 δισ. λίρες (11.2 δις.€) μέσα σε μόλις δύο μήνες.
Ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 35%, οι δαπάνες εκτοξεύθηκαν κατά 50%, με μεγάλο μέρος να διοχετεύεται σε πληρωμές τόκων και κυβερνητικές δαπάνες.
Οι αυξανόμενες πληρωμές χρέους και η διαρκής διεύρυνση του ελλείμματος επιβεβαιώνουν ότι το 2025 οδεύει προς μια ακόμη χρονιά ιστορικών δημοσιονομικών πιέσεων.
Διαβάστε ακόμη
- Pizza Fan: Η φοροδιαφυγή-μαμούθ άνω των 25 εκατ. ευρώ, το «ντου» σε 100 καταστήματα και οι 21 συλλήψεις
- Στημένα στο μπάσκετ: Μετρητά με το... τσουβάλι, σφυρίγματα α λα καρτ και αθλητικό «τσιφλίκι»
- Σχολικά δρομολόγια: Το τίμημα του κακού σχεδιασμού πληρώνουν οι μαθητές - 127 δρομολόγια στα... αζήτητα
- Το μήνυμα Μαξίμου σε Σαμαρά με Γεραπετρίτη, ο αθυρόστομος Καλογερόπουλος και η επόμενη ένταξη στο ΠΑΣΟΚ