Νεκρός ο εκπρόσωπος της Χαμάς σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα
NewsroomΕκπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ο Άμπντελ Λατίφ αλ Κάνου, σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Σεμπάμπ («Νεολαία»), που πρόσκειται στην παράταξη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ποιος ήταν
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Σεμπάμπ («Νεολαία»), που πρόσκειται στη Χαμάς, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Άμπντελ Λατίφ αλ Κάνου, σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Στις 5 Φεβρουαρίου, με αφορμή την πρόταση Τραμπ για ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από τις ΗΠΑ και αναγκαστική μεταφορά των Παλαιστινίων που ζουν εκεί εκτός του παλαιστινιακού θύλακα, ο Άμπντελ Λατίφ αλ Κάνου, είχε επιτεθεί στον Αμερικανό Πρόεδρο, καταγγέλλοντας «τη ρατσιστική αμερικανική θέση που ευθυγραμμίζεται με αυτή της ισραηλινής ακροδεξιάς για τον εκτοπισμό του λαού μας και την εξάλειψη της υπόθεσής μας».
- Στην αντεπίθεση η ΕΕ κατά Τραμπ: Ετοιμάζει δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ ως αντίποινα
- Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες
- Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα
- Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας