Κόσμος|30.04.2019 21:00

Ιράκ: Το κοινοβούλιο απαγόρευσε το Fortnite και το PUBG

Newsroom

Το κοινοβούλιο του Ιράκ απαγόρευσε τα διαδικτυακά πολεμικά παιχνίδια διότι όπως υποστηρίζει έχουν «αρνητική επίδραση στη νεολαία».

Η χώρα, η οποία έχει υποφέρει πολλές καταστροφές και αιματοχυσίες από τους πρόσφατους πολέμους, πραγματοποίησε τις πρώτες εθνικές εκλογές το 2018. Επιπλέον το Ιράκ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τις εμφύλιες συγκρούσεις των φατριών, ενώ τα τελευταία χρόνια τζιχαντιστές έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας.

Οι βουλευτές της χώρας ενέκριναν ένα ψήφισμα που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσία να απαγορεύσει τη διαδικτυακή πρόσβαση σε παιχνίδια και σχετικές οικονομικές συναλλαγές.

Ανάμεσα στα παιχνίδια που απαγορεύτηκαν είναι τα ιδιαίτερα δημοφιλή Fortnite και PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG). Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο η απαγόρευση αποφασίστηκε «εξαιτίας των αρνητικών επιδράσεων που προκαλούνται από κάποια ηλεκτρονικά παιχνίδια στην υγεία, την κουλτούρα και την ασφάλεια της ιρακινής κοινωνίας, ανάμεσά τους και απειλές για την φυσική και ηθική ακεραιότητα σε παιδιά και νέους».

ΙράκFortnite