Ιταλία: Η Μελόνι υπόσχεται να στηρίξει τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τους δασμούς Τραμπ
NewsroomΗ Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποσχέθηκε σήμερα να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που θα υποστούν συνέπειες, από την επιβολή των δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας καθώς η ίδια, είναι σύμμαχος του Τραμπ, ενώ θα πρέπει να προστατεύσει τον εξαγωγικό τομέα της Ιταλίας που θα υποφέρει από την επιβολή δασμών 20% στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.
«Φυσικά δε συμφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε όλα τα εργαλεία -τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αλλά και οικονομικά- που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τομέων που θα μπορούσαν να πληγούν», δήλωσε η Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, σε ένα συνέδριο του κόμματος της Λέγκας, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος της.
- Θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη του ethnos.gr για την πρόσληψη της συζύγου του Λαζαρίδη στη θέση του στη ΓΓ Ισότητας
- «Τους έλεγα να πάρουμε ασθενοφόρο και φοβόντουσαν μην μπλέξουν» - Τι κατέθεσε φίλος της Μυρτούς
- Chinamaxxing: Πώς το διαδίκτυο αναδιαμορφώνει θετικά την Κίνα στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ
- Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει το μεγαλείο του Μινωικού πολιτισμού - Πώς ήταν η Κνωσός του 1700 π.Χ.