Κόσμος|09.11.2018 15:37

Αυτοκίνητο έπεσε στην πομπή των πρωθυπουργών Βρετανίας, Βελγίου

Newsroom

Αυτοκίνητο έπεσε στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και του Βελγίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο Βέλγιο. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί και μεταφέρονται στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ δεν τραυματίστηκε κανείς από τους δύο πρωθυπουργούς, ούτε η Τερέζα Μέι, ούτε ο Σαρλ Μισέλ που επέστρεφαν από το μνημείο Πεσόντων του Α΄Παγκοσμίου πολέμου, όπου είχαν καταθέσει νωρίτερα στεφάνι. Οι δύο πρωθυπουργοί κατευθύνονταν προς τη Γαλλία όπου θα γευμάτιζαν με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη διαδρομή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προς το παρόν, όχημα έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή των δύο πρωθυπουργών. 

Μετά το ατύχημα, η Τερέζα Μέι επίλεξε να μην βγει από το αυτοκίνητό της σε αντίθεση με τον Βέλγο ομόλογό της ο οποίος κατέβηκε από το αμάξι του, πλησίασε τους τραυματίες αστυνομικούς και μάλιστα γονάτισε στην άσφαλτο δίπλα τους, τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ατύχημα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού.

Oι πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ήταν ένα ατυχές συμβάν, αποκλείοντας έτσι το σενάριο τρομοκρατικού χτυπήματος. Το ατύχημα συνέβη στον δρόμο Α7 κοντά στην πόλη Μονς.

T

επίθεση