Φιντάν: «Με δηλητηρίασαν με αρσενικό»
Μαρία ΖαχαράκηΣε μία αποκάλυψη προέβη απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, λέγοντας ότι υπήρξε στόχος απόπειρας δολοφονίας πριν από 4-5 χρόνια, όταν ακόμη ήταν επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT).
Όπως δήλωσε απόψε στο κανάλι 24, η τρομοκρατική οργάνωση FETΟ στοχοποίησε τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του, μέσω μιας συντονισμένης εκστρατείας προπαγάνδας και επιθέσεων.
«Η προπαγάνδα που έγινε εναντίον μου και της οικογένειάς μου από μέλη της FETO και άλλες οργανώσεις οργανωμένου εγκλήματος είναι ίσως χωρίς προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιντάν, προσθέτοντας ότι έφτασαν μέχρι και να τον δηλητηριάσουν.
«Με δηλητηρίασαν με αρσενικό και υδράργυρο... Για αυτόν τον λόγο υποβλήθηκα σε θεραπεία για ένα διάστημα».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ταυτότητα των δραστών, ο Φιντάν απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, επιλέγοντας να διατηρήσει τις «πληροφορίες απόρρητες», όπως είπε.
- Ο σεβασμός του Μητσοτάκη στο Διεθνές Δίκαιο, τα πρόσωπα που μιλούν με την Καρυστιανού και η «οπισθοχώρηση» του Καιρίδη
- Χιόνια στα βόρεια της Αττικής, Χαλκιδική, νησιά και αλλαγή σκηνικού από την Τρίτη - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
- Ρομπίνα Αμινιάν: Ποια ήταν η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής στο Ιράν
- Η στρατηγική Μητσοτάκη μέχρι τις επόμενες κάλπες - Το στοίχημα της συσπείρωσης με αφήγημα σταθερότητας