Ξεκίνησε η ανταλλαγή των πρώτων 390 αιχμαλώτων της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
NewsroomΗ Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα από 270 αιχμαλώτους πολέμου και 120 πολίτες η κάθε πλευρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πήρε πίσω 270 στρατιωτικούς και 120 πολίτες που κρατούνταν από την Ουκρανία, και αντίστοιχα το Κίεβο πήρε πίσω τον ίδιο αριθμό ανθρώπων που κρατούνταν από τη Μόσχα, σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων που είχε ανακοινωθεί λίγο νωρίτερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«270 Ρώσοι στρατιωτικοί, όπως και 120 πολίτες, μεταξύ των οποίων και συλληφθέντες από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κάτοικοι της περιοχής του Κουρσκ, επέστρεψαν στη Ρωσία στο πλαίσιο της ανταλλαγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Λευκορωσία όπου τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη. Στο Κίεβο παραδόθηκαν επίσης 270 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου και 120 πολίτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Οι ουκρανικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει την ανταλλαγή. Η ανταλλαγή θα συνεχισθεί τις επόμενες μέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο.
- Η γενιά του Grindr: Όταν το προφίλ σου γίνεται βιτρίνα και εσύ προϊόν στο ράφι
- «Το βλέπεις αυτό;»: Νέο... πακέτο αρχείων για UFO από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ - Οι καταθέσεις από μυστική επιτροπή της CIA
- Η Ανταρκτική εκπέμπει SOS: Θερμοκρασίες 20 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο - Εξαφανίζονται πάγοι «ίσοι με τη Γαλλία»
- Σοκαριστικό βίντεο: Αεροπλάνο Boeing συγκρούστηκε με πύργο ραντάρ - Τρεις τραυματίες