«Ναι» με αστερίσκους από τη Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα -«Εντελώς απαράδεκτη απάντηση», λένε οι ΗΠΑ
NewsroomΗ Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν έχει απορρίψει την πρόταση εκεχειρίας που παρουσίασε ο Στιβ Γουίτκοφ, ο απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Μπάσεμ Ναΐμ, υψηλόβαθμο στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Ο Ναΐμ δήλωσε ότι η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση του Γουίτκοφ είναι ασύμβατη με όσα συμφώνησε η ομάδα, και πρόσθεσε ότι η στάση του Αμερικανού απεσταλμένου προς την ομάδα ήταν "άδικη" και έδειχνε "πλήρη μεροληψία" υπέρ του Ισραήλ.
Πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Χαμάς συνεχίζει την άρνησή της.
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη δράση του στη Γάζα για την επιστροφή των ομήρων και την ήττα της Χαμάς, τόνισε ο Νετανιάχου.
Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ δήλωσε ότι η Χαμάς ευθύνεται για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα, καθώς αρνείται να απελευθερώσει ομήρους και να αφοπλιστεί.
Απαράδεκτη στάση λένε οι ΗΠΑ
Η απάντηση της Χαμάς στην αμερικανική πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας είναι "εντελώς απαράδεκτη", αντέδρασε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, ο Στιβ Γουίτκοφ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
"Είναι εντελώς απαράδεκτη και απλά μας οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. Η Χαμάς θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόταση που παρουσιάσαμε ως βάση για συνομιλίες, τις οποίες μπορούμε να αρχίσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα", έγραψε στο μήνυμά του.
- Μέχρι πού θα το πάει ο Ερντογάν: Η ενόχληση για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και το επικίνδυνο σκηνικό στο Αιγαίο
- Χάος στους δρόμους της Αθήνας μετά από μπλακ άουτ στα φανάρια - Τι συνέβη
- Τρόμος στη Ρωσία: Η στιγμή που πολεμικό ελικόπτερο κάνει αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο
- Οι «μονόκεροι» της Αρκτικής έφεραν δυσάρεστα νέα: Τι συμβαίνει κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας