Κόσμος|05.05.2019 23:28

Κύπρος - serial killer: Γιατί ο «Ορέστης» δεν σκότωσε το θύμα βιασμού του

Newsroom

Στο μυαλό του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου προσπαθούν να «εισβάλουν» οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Μεγαλόνησο αλλά και άλλες χώρες του κόσμου, με σκοπό να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να διαπιστώσουν εάν ο ίλαρχος κρύβει και άλλα μυστικά.

Όπως αναφέρει το reporter.com.cy ο «Ορέστης» μέχρι τώρα βρίσκεται πίσω από επτά δολοφονίες, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η δολοφονική του δράση άρχισε το 2016, με τη διάπραξη ενός διπλού φονικού.

Η 38χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και η οκτάχρονη κόρη της, Έλενα Ναταλία Μπουνέα, δολοφονήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ τις σορούς τους τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες και τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού.

Τρίτο θύμα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες η οποία δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, που επίσης έριξε στην Κόκκινη Λίμνη. 

Ο βιασμός

Πριν από τη δολοφονία της Μαρικάρ και λίγο μετά τη διάπραξη του διπλού φονικού, ο 35χρονος φέρεται να την «έστησε» σε 19χρονη αλλοδαπή, η οποία μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του «Ορέστη», προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία για βιασμό, πράγμα το οποίο δεν έκανε νωρίτερα γιατί, όπως υποστήριξε, φοβόταν για τη ζωή της.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον ανακριτή της υπόθεσης, στις 30 Απριλίου 2019, 19χρονη αλλοδαπή προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά του 35χρονου, τον οποίο «έδειξε» ως το πρόσωπο που την βίασε στο παρελθόν.

Η 19χρονη κατήγγειλε ότι γνώρισε τον «Ορέστη» κατά το 2016 μέσω του διαδικτύου, με σκοπό να την φωτογραφίσει ως μοντέλο, όπως και έγινε. Στις αρχές του 2017 ο ύποπτος την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του, με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε.

Ο 35χρονος μετέφερε την νεαρή σε τοποθεσία στη Λευκωσία, όπου μέσα στο αυτοκίνητο του ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέληση της. Η κοπέλα προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ο ύποπτος με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου, βιντεοσκοπούσε την πράξη του. 

Με την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος, η 19χρονη, εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε στα χέρια του 35χρονου, σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου.

Επίσης, η 19χρονη παρέδωσε στις Αρχές υλικό συνομιλίας της ίδιας και του υπόπτου, καθώς και συνομιλία του φιλικού της προσώπου, στο οποίο εκμυστηρεύτηκε τον βιασμό της από τον ύποπτο, έπειτα από το συμβάν.

Το μεγάλο ερώτημα που εγείρεται ενώπιον των Αρχών, είναι πώς η 19χρονη βγήκε ζωντανή από τα χέρια του, αφού περίπου δύο μήνες προηγουμένως, ο 35χρονος σκότωσε μητέρα και κόρη. Ο 35χρονος, όπως αποκάλυψε ο REPORTER, τον Φεβρουάριο του 2017 προέβη σε καταγγελία εναντίον της αλλοδαπής, ισχυριζόμενος ότι τον απειλεί με καταγγελία για βιασμό. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή, αλλά ήταν με τη θέληση της.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, και σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, διαπιστώθηκε ότι κατά το 2018 η νεαρή συνομιλούσε μέσω facebook με το προφίλ του «Ορέστη», χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο 35χρονος. Όπως κατέθεσε, δεν συναντήθηκε μαζί του και οι συνομιλίες τους, ήταν περί φωτογραφίσεων.

Ως εκ τούτου, παραμένει άγνωστο ποιες ήταν οι προθέσεις του, αφού ενώ την κατήγγειλε για απειλές και ενώ την είχε βιάσει, την προσέγγισε ξανά μέσω facebook με το προφίλ του «Ορέστη».    

Πηγή: reporter.com.cy

serial killerΚύπρος