Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι για τους δασμούς – Τι συμφώνησαν οι δυο ηγέτες
NewsroomΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες έγιναν κατόπιν αιτήματος του Τραμπ, ανέφερε το Xinhua, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία των ηγετών.
«Μου αρέσει ο Πρόεδρος Σι της Κίνας, πάντα μου άρεσε και πάντα θα μου αρέσει, αλλά είναι πολύ σκληρός και εξαιρετικά δύσκολος στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Η πρόσκληση Σι στον Τραμπ
Οι δύο ηγέτες προσπάθησαν να επιλύσουν ορισμένες από τις διαφορές τους όσον αφορά τους δασμούς. Αλλωστε αμερικανικό δικαστήριο για το εμπόριο αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπερέβη τις εξουσίες του, επιβάλλοντας με διάταγμα το μεγαλύτερο μέρος των δασμών του στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα και από άλλες χώρες.
Τέλος, ο πρόεδρος Σι προσκάλεσε επίσημα τον Τραμπ και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σε επίσκεψη στην Κίνα, πρόσκληση την οποία ο Τραμπ δήλωσε ότι αποδέχθηκε, εκφράζοντας την προσμονή και των δύο ηγετών για την πραγματοποίησή της.
- Η «καταραμένη» καρδιά: Παντρεύτηκε τη χήρα του δότη του μετά από μεταμόσχευση και λίγα χρόνια αργότερα... πέθανε με τον ίδιο τρόπο
- «Θύελλα» καταγγελιών για Βιολάντα: Μύριζε αέριο μέρες πριν και έλεγαν «μην ανησυχείτε, έριξαν υγρό στον βόθρο»
- Δημοσκόπηση MRB για το OPEN - Β’ Μέρος: Ένας στους τρεις αναποφάσιστους «βλέπει» η Καρυστιανού να κερδίζει τη ΝΔ
- Σκάνδαλο Meta: Ο Ζούκερμπεργκ επέτρεψε σε ανηλίκους την πρόσβαση σε chatbot σεξουαλικού περιεχομένου, παρά τις ενστάσεις του προσωπικού