Κόσμος|06.05.2019 10:12

Μόσχα: Σοβαρές καταγγελίες για την εκκένωση του αεροσκάφους με τους 41 νεκρούς (vid)

Newsroom

Απίστευτες καταγγελίες έχουν καταγραφεί για τη συμπεριφορά των επιβατών του αεροσκάφους της Aeroflot που τυλίχθηκε στις φλόγες κι οδήγησε στον θάνατο 41 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

Η εκκένωση του αεροσκάφους, καθυστέρησε καθώς ήταν αρκετοί οι επιβάτες που ήθελαν να πάρουν τις χειραποσκευές τους, την ώρα που το αεροσκάφος είχε λαμπαδιάσει... Το Aeroflot Superjet αναφέρθηκε ότι υπέστη πυρκαγιά κινητήρα προτού πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας.

Αφού το αεροπλάνο σταμάτησε, οι εικόνες που καταγράφηκαν ήταν συγκλονιστικές, με γονείς να έχουν αγκαλιά τα παιδιά τους και να βγαίνουν ουρλιάζοντας. Πολλοί επιβάτες κατάφεραν να διασωθούν, καθώς βγήκαν εγκαίρως από τις τσουλήθρες που άνοιξαν με το που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Υπάλληλος του αεροδρομίου δήλωσε ότι «πολλοί επιβάτες καθυστέρησαν την εκκένωση έκτακτης ανάγκης - καθώς παρά τις ξεκάθαρες οδηγίες για άμεση εκκένωση, ήθελαν να πάρουν τις αποσκευές τους...»

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι το αεροπλάνο μπορεί να χτυπήθηκε από αστραπές με τον καιρό γύρω από τη Μόσχα να είναι πολύ άστατος. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι το αεροπλάνο, το οποίο είχε πετάξει από τη Μόσχα στη βόρεια ρωσική πόλη Μουρμάνσκ πριν επιστρέψει, μετέφερε 78 επιβάτες.

 

αεροπορικό δυστύχημαΜόσχα