Κόσμος|06.05.2019 13:24

Καιρός: Τροπικό καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και βροχές

Newsroom

Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών θα είναι το φετινό για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως αναφέρει η The Weather Company, με τις βροχοπτώσεις να είναι πάνω από τα μέσα επίπεδα κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Όπως όλα δείχνουν ο καιρός θα συνεχίσει να μας δυσκολεύει την καθημερινότητα.

Αναλυτικά:

Μάιος

Θερμότερο και πιο ξηρό κλίμα από τα συνηθισμένα επίπεδα, για τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Νότια Σκανδιναβία, τη Γαλλία και την ιβηρική χερσόνησο. Αντίθετα, ψυχρότερες και πιο βροχερές από τον μέσο όρο αναμένονται οι συνθήκες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιούνιος

Βρετανία και Νότια Σκανδιναβία: Καιρός ψυχρότερος του μέσου όρου, με περισσότερες βροχές στα ανατολικά και μεγαλύτερη ξηρασία στα δυτικά

Γερμανία: Υψηλότερες θερμοκρασίες στα νότια, χαμηλότερες στα βόρεια, περισσότερες βροχές από τον μέσο όρο σε όλο τη χώρα.

Νοτιοανατολική Ευρώπη: Υψηλότερες θερμοκρασίες και περισσότερες βροχές από τον μέσο όρο.

Ιβηρική – Γαλλία – Αλπεις: Περισσότερη ζέστη και ξηρασία από τα συνηθισμένα επίπεδα.

Ιούλιος

Βρετανία και Νότια Σκανδιναβία: Περισσότερη ζέστη από τον μέσο όρο στη Σκανδιναβία, λιγότερη στη Βρετανία, πιο πολλές βροχές από τα κανονικά επίπεδα και στις δύο περιοχές.

Γερμανία: Υψηλότερες θερμοκρασίες και περισσότερες βροχές από τον μέσο όρο.

Νοτιοανατολική Ευρώπη: Περισσότερη ζέστη και ξηρασία από τα κανονικά επίπεδα.

Ιβηρική – Γαλλία – Αλπεις: Θερμότερα του μέσου όρου στις ανατολικές περιοχές, ψυχρότερα στις δυτικές. Περισσότερες βροχές από τα κανονικά επίπεδα.

Πηγή: reuters.com

βροχέςκαιρόςάνοδος της θερμοκρασίας