Συγκλονιστικό βίντεο: Ακτιβιστές του Madleen βασανίστηκαν σε φυλακές του Ισραήλ
NewsroomΒασανιστήρια υπέστησαν ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας κατά την παραμονή τους στις φυλακές του Ισραήλ, με το σώμα του Τιάγκο Άβιλα να είναι γεμάτο σημάδια από τις κακουχίες.
Σημάδια βασανισμού
Ο Βραζιλιάνος ακτιβιστής αρχικά δεν ήθελε να δείξει τα όσα υπέστη στις φυλακές του Ισραήλ, μετά τη σύλληψή του πάνω στο ιστιοφόρο Madleen.
Μέσα από βίντεο στο Instagram, αποτυπώνονται οι κακουχίες που έχει υποστεί, την ώρα που τρία μέλη του Στόλου παραμένουν στο Ισραήλ και δεν τους επιτρέπεται να φύγουν, λόγω των βομβαρδισμών των τελευταίων ωρών με το Ιράν.
Σημειώνεται ότι ο Στόλος της Ελευθερίας είχε στόχο να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και να αναδείξει τις θανατηφόρες συνέπειες που έχουν οι περιορισμοί του Ισραήλ σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Τα μέλη του κινήματος ζητούν την απελευθέρωση όλων των στελεχών που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, την εγγύηση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και την εξασφάλιση της εξόδου από τη χώρα.
- Γιατί η Ρωσία αναμένεται να απορρίψει το ειρηνευτικό σχέδιο για το Ουκρανικό - Τα 2 σημεία που δεν υποχωρεί ο Πούτιν
- Το πιο δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς: Χάρισαν ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων - Το συγκινητικό «ευχαριστώ» των γιατρών
- Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Άρη Μουγκοπέτρου - Αναλαμβάνει την υπεράσπιση της συζύγου του
- Ένας εφευρέτης που έπεσε με αλεξίπτωτο στην αγκαλιά της Ιστορίας πριν από 242 χρόνια