Κόσμος|15.06.2025 18:18

Τουλάχιστον 14 πυρηνικοί επιστήμονες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από ισραηλινές επιθέσεις

Newsroom

Τουλάχιστον 14 πυρηνικοί επιστήμονες έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από την Παρασκευή (13/6) και σε αυτή τη «μαύρη» λίστα συμπεριλαμβάνονται και θύματα από εκρήξεις σε αυτοκίνητα, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα.

«Αυτοκίνητα που μεταφέρουν πυρηνικούς επιστήμονες του Ιράν έχουν αρχίσει να εκρήγνυνται ταυτόχρονα στην καρδιά της Τεχεράνης», αναφέρουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Επίσημα η Τεχεράνη επιβεβαιώνει 178 νεκρούς από τα ισραηλινά πλήγματα και επικεντρώνεται στις απώλειες αμάχων, «συμπεριλαμβανομένων και 20 παιδιών». Από την άλλη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τον θάνατο Ισραηλινών αμάχων, καθώς τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ σε νυχτερινές επιδρομές, με απολογισμό 13 θανάτους και 380 τραυματίες.

επιστήμονεςΙσραήλΙράνειδήσεις τώραεπιθέσεις