Τραμπ: «Πολύ προσβλητική» η πρόταση Μακρόν για ευρωπαϊκό στρατό
Newsroom«Πολύ προσβλητική» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν, να συγκροτήσει η Ευρώπη τον δικό της στρατό για να προστατευθεί από ενδεχόμενους εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Πολύ προσβλητικό, αλλά ίσως η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει το δίκαιο μερίδιό της στο NATO, το οποίο επιχορηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, φτάνοντας στη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με τον Μακρόν.
Την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν πραγματικό στρατό για να περιορίσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αμυντικό τομέα. "Πρέπει να προστατευτούμε απέναντι στην Κίνα, τη Ρωσία, ακόμη και τις ΗΠΑ", φέρεται να είπε ο Μακρόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.
Ο Πλανητάρχης συνοδευόμενος από την σύζυγότου Μελάνια έφτασαν απόψε στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Γαλλία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του – η πρώτη ήταν στις 14 Ιουλίου 2017 και αναφέρεται συχνά, με μεγάλο ενθουσιασμό, στις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκε.
- Τι θα γίνει με τις ενεργειακές συμφωνίες στην Ελλάδα μετά την αποπομπή της Γκίλφοϊλ
- Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΚΤΕΛ στις 3 Νοεμβρίου - «Παγωμένοι» μισθοί από το 2009 και αδιέξοδο στις συλλογικές συμβάσεις
- Το «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση Κίμπερλι, οι δύο Ρουμάνοι υπουργοί με Έλληνα επιχειρηματία και το deal για τα Goody's
- Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη και η δύσκολη συζήτηση για την ενεργειακή κρίση - Ποια άλλα θέματα είναι στο «μενού»