Πακιστάν: Προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης 2026
NewsroomΤο Πακιστάν ανακοίνωσε ότι προτείνει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης, λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στην κρίση του Κασμίρ, που έφερε το Πακιστάν με την Ινδία κοντά στον πόλεμο.
Η ανακοίνωση της πακιστανικής κυβέρνησης
«Η κυβέρνηση του Πακιστάν αποφάσισε να προτείνει επίσημα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης 2026, σε αναγνώριση της αποφασιστικής διπλωματικής του παρέμβασης και της καίριας ηγεσίας του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν»,σημειώνεται την ανακοίνωση της πακιστανικής κυβέρνησης.
Την Πέμπτη ο Τραμπ συνάντησε τον αρχηγό του πακιστανικού στρατού στρατάρχη Ασίμ Μουνίρ στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του κερδίσει Νόμπελ Ειρήνης, μεσολαβώντας στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και του Ισραήλ με τη Χαμάς. Ωστόσο, αν αποφασίσει τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας του στον πόλεμο στο Ιράν τότε είναι μάλλον απίθανο να καταφέρει να την υλοποιήσει.
- Γραμμή 4 Μετρό: Δεκάδες κτίρια με ρωγμές, κάτοικοι απαιτούν στατικούς ελέγχους - Το θέμα στο ΔΣ της Αθήνας σήμερα
- «Μάχη» για την ιδιωτικοποίηση των 22 αεροδρομίων - Η γενική αεροπορία ζητά αλλαγές πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός
- Πώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
- Ολονύκτιο αμερικανικό σφυροκόπημα στο Ιράν και ναυτικός αποκλεισμός - Οι νέες απειλές Τραμπ