Σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ - Συλλήψεις σε Γερμανία και Αυστρία
NewsroomΗ Γερμανία απήγγειλε κατηγορίες για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης εις βάρος ενός Σύρου εφήβου επειδή φέρεται να βοήθησε στον σχεδιασμό μιας αποτραπείσας επίθεσης με στόχο συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ τον περασμένο χρόνο στη Βιέννη, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο γενικός εισαγγελέας.
Ο ύποπτος που κατονομάστηκε ως Μοχάμεντ Α. βοήθησε τον επίδοξο δράστη μεταφράζοντάς του από τα αραβικά οδηγίες για την κατασκευή βόμβας και φέρνοντάς τον σε επαφή με μέλος του Ισλαμικού Κράτος στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις κατηγορίες εις βάρος του.
Συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος
Η αστυνομία προέβη σε πολλές συλλήψεις σε σχέση με σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο στάδιο Ernst Happel της αυστριακής πρωτεύουσας, οδηγώντας στην ακύρωση και των τριών εμφανίσεων της εκεί τον περασμένο χρόνο. «Ο Μοχάμεντ Α ασπάστηκε την ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το αργότερο τον Απρίλιο 2024», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Από τα μέσα Ιουλίου ως τον Αύγουστο 2024 βρισκόταν σε επαφή με έναν νεαρό Αυστριακό ο οποίος σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη».
Νωρίτερα μέσα στον μήνα η κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί την ανταλλαγή μηνυμάτων υπόπτων προκειμένου να αποτρέπει ένοπλες επιθέσεις.
- Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
- Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
- Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση