Κόσμος|07.05.2019 11:26

Πήγαν να ακούσουν rave μουσική και έφυγαν με υποθερμία

Newsroom

Περίπου 10.000 άνθρωποι έδωσαν το παρών σε διήμερο κατασκηνωτικό φεστιβάλ techno και rave μουσικής το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία, όμως φαίνεται πως δεν είχαν προβλέψει τον καιρό και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν. 

Όπως αναφέρει το BBC, όλα έβαιναν καλώς μέχρι που άρχισε να χιονίζει έντονα και η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -3 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, 30 άτομα να πάθουν υποθερμία και, παρά τις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό, δύο από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. 

Τι κι αν οι διοργανωτές έστησαν θερμαινόμενη σκηνή στο σημείο για να διευκολύνουν την κατάσταση και να κρατήσουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ; Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν απομείνει περίπου 2.500 από τους συνολικά 10.000 συμμετέχοντες. 

Η «Le Parisien» ανέφερε ότι το «Teknival» δεν είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη αδειοδότηση για τη διοργάνωση, παρόλο που η φετινή ήταν η 26η στη σειρά, ενώ ο στρατός, στον οποίο ανήκει η τοποθεσία που διεξήχθη το φεστιβάλ, έβγαλε ανακοίνωση καταγγέλοντας πως δεν είχε δώσει άδεια για τη χρήση του χώρου. 

technoraveυποθερμίαφεστιβάλ