Ιράν: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο Φόρντο - Εικόνες από δορυφόρο
NewsroomΞεκίνησαν οι εργασίες αποκαταστάσεις στο Φόρντο, που βομβαρδίστηκε με 12 βόμβες«bunker buster» από τις αμερικανικές δυνάμεις, προκειμένου να πάει πίσω το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Maxar Technologies φαίνεται ένας εκσκαφέας κοντά σε έναν από τους κρατήρες που δημιουργήθηκαν από τις βόμβες καθώς και ένας μεταφορέας άμμου, που απομακρύνει χώματα.
Η τοποθεσία είναι κοντά στον εξαερισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων.
935 νεκροί στο Ιράν
Τουλάχιστον 935 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράν κατά τη διάρκεια του 12ήμερου πολέμου με το Ισραήλ. «Κατά τη διάρκεια του 12ήμερου πολέμου που εξαπέλυσε το σιωνιστικό καθεστώς εναντίον της χώρας μας, έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής 935 μάρτυρες», συμπεριλαμβανομένων 132 γυναικών και 38 παιδιών δήλωσε ο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής Ασγκάρ Τζαχανγκίρ, σύμφωνα με το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Χθες πραγματοποιήθηκαν δημοσία δαπάνη οι κηδείες των πυρηνικών επιστημόνων και των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στα ισραηλινά χτυπήματα. Χιλιάδες πολίτες με ιρανικές σημαίες βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη τους.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και 3.238 τραυματίστηκαν από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις.
- Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
- Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
- «Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου