Σεισμός 5,5 στην Ιαπωνία - Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
NewsroomΣεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε απομακρυσμένο νησί της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.
«Δύσκολο να παραμείνει όρθιος»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά της ακτής του νησιωτικού συμπλέγματος Τοκάρα στον νομό Καγκοσίμα, σε απόσταση σχεδόν 1.200 χιλιομέτρων από το Τόκιο, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, η οποία πρόσθεσε ότι δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε σε 20 χιλιόμετρα, με σεισμική ένταση «χαμηλού 6» βάσει της επταβάθμιας κλίμακας της Ιαπωνίας στο νησί Ακουσέκι, πρόσθεσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Ο πληθυσμός του Ακουσέκι ανέρχεται σε 89 ανθρώπους.
Η σεισμική ένταση αυτή ταξινομείται στο επίπεδο που είναι «δύσκολο να παραμείνει όρθιος» ένας άνθρωπος, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Πάνω από 1.000 δονήσεις σεισμικής έντασης 1 ή μεγαλύτερης στην ιαπωνική κλίμακα έχουν καταγραφεί γύρω από το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα ανάμεσα στις 21 Ιουνίου και τις 3 Ιουλίου, κατέληξε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.
- Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Ήταν μαχαιρωμένο πάνω από 10 φορές
- Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Έσπασε η πλώρη» - Τι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους καπετάνιος και μέλη πληρώματος
- Με 6.634 λιγότερους εργαζόμενους τα νοσοκομεία από το 2021 - Τα στοιχεία του προσωπικού
- Χάρι Στάιλς: Η ατάκα-«καρφί» για τον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ που ξεσήκωσε το Madison Square Garden